Novoletni sejem

Sredi decembra je na šoli potekal novoletni sejem.

Sejma so se udeležili otroci in njihovi starši ter občinski predstavniki in ravnateljici bližnjih šol. Sejem je otvoril otroški pevski zbor v večnamenskem prostoru, nadaljeval je mladinski pevski zbor, nato pa sta skupaj s kitaristom šolskega benda zapela še Taja in Lian. Program sta povezovala učenca 9. razreda. Sledili so nagovori ravnatelja, župana in predstavnika Fundacije za šport. Kulturni del je zaključil šolski bend s slovenskimi rock uspešnicami.

Sledila je otvoritev telovadnice, namesto rezanja traku so predstavniki šole, občine in Fundacije za šport metali proste mete.

Nato se je začel sejem. Postavljenih je bilo več stojnic, najbolje obiskani sta bili stojnici 9. razreda in vrtnarskega krožka, pohvalili so tudi vrtčevsko stojnico.

Obiskovalci so se lahko preizkusili tudi v različnih družabnih igrah, ki so jih izdelali pri turističnem krožku. Najpogosteje igrani igri sta bili metanje žakeljčkov in lovljenje ribic.

Goste smo povprašali o njihovem preživljanju prazničnega decembra. Radi poslušajo praznične pesmi kot so Mali jelenček Rudolf, Na božično noč, Merry Christmas in Bela snežinka. Obiskali bodo še ostale božične sejme v Ljubljani in na ostalih šolah v občini. Sejmu obiskovalci ne bi ničesar dodali.

Stojnice so bile po končanem sejmu v glavnem izpraznjene, tudi drugače so obiskovalci potrdili, da največ denarja zapravijo za igrače in darila. Različni vprašani imajo različne navade, pri večini obdaruje vsaj en dobri mož, če že ne vsi trije. Svojo smrečico pa vprašani postavljajo zadnji teden pred prazniki.
To pa še ni vse. Pri telovadnici je potekalo tudi opazovanje neba z gospodom Kogovškom, ki je s seboj pripeljal večji teleskop. Radovedni so lahko videli Veliki voz, zvezdo Severnico, Mali voz, galaksijo Andromedo, …

Novinarski krožek želi pohvaliti vse, ki so pripravljali pecivo, saj je to zelo hitro pošlo in je bilo – preverjeno – odlično.

Še nekaj besed o novi (stari) telovadnici; učenci na šoli so se obnovitve telovadnice zelo razveselili in so bili pred prvim vstopom zelo neučakani. Vsi so pohvalili nov parket in nove koše.

Otvoritev in sejem sta privabila veliko število obiskovalcev in tudi odzivi na pripravljeno srečanje so bili pozitivni. Priprave na tak dogodek pa vseeno pustijo pečat na vseh, zato že vsi nestrpno pričakujemo praznike in počitnice!

Vesele praznike vsem!